Після звернення Предстоятеля УПЦ Київського Патріархату Філарета щодо невідкладного подолання існуючого церковного розділення в Україні єпархіальні архієреї УПЦ КП перейшли до відповідних пропозицій до єпархіальних архієреїв УПЦ (Московського Патріархату), повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ КП.

Так, керуючий Дніпропетровською єпархією Української Православної Церкви Київського Патріархату єпископ Дніпропетровський і Криворізький Симеон виступив зі Зверненням до керуючого Дніпропетровською єпархією Української Православної Церкви (Московського Патріархату) митрополита Дніпропетровського і Павлоградського Іринея.


У зверненні владика УПЦ КП пропонує своєму колезі з УПЦ (МП) "початок переговорів щодо об’єднання". Єпископ Симеон "переконаний в необхідності такого живого діалогу, який призведе до об’єднання Православ’я в Україні в Єдину Помісну Українську Православну Церкву".

Він зазначає, що 1 березня особисто він, духовенство єпархії УПЦ КП та віруючі молитовною хресною ходою прийшли під стіни Свято-Троїцького Собору УПЦ (МП) м. Дніпропетровська, "цим самим засвідчуючи необхідність спільної молитви, яка і має стати рушійною силою у подоланні тимчасового розділення Церкви".

Єпископ Симеон вважає, що "саме ми, духовенство Православної Церкви, маємо показати приклад любові, єдності і миру" і закликає представників УПЦ (МП) "переходити від слів до реальних кроків, для збереження цілісності як Держави, так і Церкви".
 
Так сами митрополит Хмельницький Антоній, ієрарх УПЦ (КП), звернувся до керуючого Хмельницько–Старокостянтинівською єпархією УПЦ (МП) митрополита Антонія.

"Закликаю Вас до першого реального кроку – відновлення євхаристичної єдності Українського Православ’я на Подільській землі, а саме до початку спільного літургічного служіння ієрархів у наших кафедральних храмах, -- говориться у зверненні митрополита УПЦ (КП) Антонія. -- І нехай після цього кроку нас з Вами, Владико, розіпнуть, але повірте – за нами підуть інші, треба комусь почати".

Теги: