З 9 по 13 квітня у столичному Мистецькому Арсеналі відбуватиметься ІV Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» — найбільша подія в Україні, що об’єднує літературу і мистецтво. Ціла низка заходів для дітей на «Книжковому Арсеналі» будуть присвячені темі свободи в літературі, творчості, думках і вчинках, повідомляє кореспондент порталу "Релігія в Україні".

Зокрема, 10 квітня, у четвер, з 11.00 до 12.00 год. на сцені простору «Арсенал Ідей» відбудеться презентація анімаційного проекту «Духовне Намисто» — знайомство дитячої аудиторії з визначними духовними пам’ятками України, історичними подіями та легендами, засобами сучасної мультиплікації, які підготувала Анімаційна компанія «АРТ-Відео».

«Духовне Намисто» — український багатосерійний мультиплікаційний серіал, створений компанією «Арт-Відео» на замовлення львівського телеканалу НТА за допомогою класичної анімації в 3-D форматі.

«Духовне Намисто» розповідає про церкви України. За сюжетом, основному персонажу, Художнику, дають завдання зробити рисунки українських церков. Художник сідає за роботу з чарівним олівцем, який переносить його у минуле церкви, про яку йдеться у серії. Разом з чоловіком мандрує його друг Соловейко. Пташка під час мандрівок у часі розповідає історію кожної церкви. Персонажі потрапляють у часи заснування, спорудження церков, їхнього розпису й оздоблення. Соловей розповідає про основні моменти в історії цих сакральних споруд. Вони з Художником беруть участь у різних історичних подіях, пов'язаних з церквами, часто рятують їх від пожеж, навал загарбників, руйнування, а також протистоять таємничому лиходію, який прагне викрасти чарівний олівець і зашкодити їхній місії.

«Духовне Намисто» — це двері, через які глядач потрапляє у минуле й дізнається про історію народу України, його церковних діячів, художників, архітекторів, про шедеври українського сакрального мистецтва і його реліквії. Усе це відбувається на тлі цікавих пригод, розслідування різних таємниць, подій того часу.

Серіал спрямований на піднесення духовності українців, вихованню молодого покоління у християнських і патріотичних традиціях. Глядачу показують історію церков з незнаного досі боку, зацікавлюючи його цим без прямого спонукання. Водночас «Духовне Намисто» — це анімаційна енциклопедія про сакральні споруди України.

У листах і відгуках глядачів не раз наголошується, що інформація, висвітлена у проекті, є пізнавальною не лише для дітей і їхніх батьків, а й для багатьох спеціалістів, праця яких пов'язана з храмами й церквами України, наголошують організатори презентації.

Мова мультсеріалу — українська.

Теги: