Готується презентація українського видання «Покликання лідера бізнесу» -- документа Папської ради28 та 29 квітня 2014 року у Львові та Києві відбудуться презентації українського видання документа «Покликання лідера бізнесу» Папської ради «Справедливість і мир». Переклала документ Комісія УГКЦ «Справедливість і мир» у співпраці з видавництвом «Літопис», повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УГКЦ.

У передмові до цього видання голова Папської ради «Справедливість і мир» кардинал Петер Турксон окреслює його актуальність: «У ці важкі часи для світової економіки, коли багато ділових людей, які ризикували своїм виживанням і постраждали внаслідок кризи, яка глибоко скоротила доходи їхніх підприємств, Церква не відмовляється від надії, що християнські лідери бізнесу будуть, незважаючи на нинішню темряву, відновлювати довіру, вселяти надію і випромінювати світло віри, що живить їх повсякденну гонитву за добром».

Це видання пропонує багато цікавих і важливих принципів підприємницької діяльності у світлі християнського суспільного вчення. Серед них, зокрема, іде мова про те, як «бізнес-лідери покликані перенести сучасний економічний і фінансовий світ у світло принципів людської гідності та загального блага».

Головні розділи книги включають тематику сучасних викликів і можливостей у сфері бізнесу, важливість соціальних принципів, фундаментальних етичних принципів для бізнесу, а також «шість практичних принципів для бізнесу», а у додатку – іспит совісті для бізнес-лідера.

Презентуватиме видання один із співавторів Гелен Альфорд, радник Папської ради «Справедливість і мир», керівник міжнародного дослідницького проекту «Етика та соціальна відповідальність бізнесу».

28 квітня 2014 року презентація видання відбудеться у Львові на базі Львівського національного університету імені Івана Франка та УКУ.

29 квітня 2014 року презентація видання відбудеться у Києві на базі Національної академії державного управління при Президентові України та культурного центру «Циферблат».

Фото credo-ua.org

Теги: