Керівники держави разом з духовенством відзначили День пам’яті жертв політичних репресій18 травня на запрошення Міністерства культури України представники українських конфесій взяли участь у заході присвяченому вшануванню Дня пам’яті жертв політичних репресій, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт Київської митрополії УПЦ і сайт УПЦ КП.

Захід пройшов у Національному історико-меморіальному заповіднику «Биківнянські могили». Цього дня історико-меморіальний заповідник «Биківнянські могили» відвідали голова Верховної Ради України та виконуючий обов’язки Президента України О.Турчинов, прем’єр міністр України А.Яценюк, голова КМДА В.Бондаренко. державні посадовці та представники різних релігійних конфесій України.

Керівники держави разом з духовенством відзначили День пам’яті жертв політичних репресійВ цей же день панахиди за загиблими під час радянських репресій були звершені у храмах українських Церков.

Зокрема, з благословення місцеблюстителя Київської митрополичої кафедри УПЦ митрополита Онуфрія в Свято-Вознесенському храмі Голосіївського благочиння Києва було звершено панахіду за всіма загиблими та страченними в часи гонінь та політичних репресій.

18 травня у Кіровограді місцевий єпископ УПЦ КП Марк взяв участь у заходах, присвячених пам’яті жертв політичних репресій. Перед Керівники держави разом з духовенством відзначили День пам’яті жертв політичних репресійприсутніми виступила заступник голови Кіровоградської ОДА Віта Атаманчук, яка пригадала історію життя свого дідуся і закликала усіх кіровоградців єднатися навколо ідеї захисту і цілісності України. Була відслужена заупокійна літія за жертвами політичних репресій.

У Дніпропетровську конфесії та влада вшанували пам’ять жертв політичних репресій. Біля Меморіалу жертвам Голодомору та політичних репресій була відслужена заупокійна літія. У заходах взяв також участь міністр молоді та спорту України Дмитро Булатов.

Теги: