МЗС України занепокоєне розгромом храму УПЦ КП у КримуМіністерство закордонних справ України висловило стурбованість у зв'язку з посиленням антиукраїнських дій у Криму, зокрема, у зв'язку з розгромом Храму Покрови Пресвятої Богородиці Української Православної Церкви Київського Патріархату, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Вbc.co.uk.

"Російські окупанти розпочали масштабне гоніння і фізичне насильство проти духовенства й вірян Кримської єпархії Української Православної Церкви Київського патріархату", - йдеться у коментарі прес-служби МЗС України.

"Такі злочини з боку російських окупантів створюють реальну загрозу для життя і безпеки священнослужителів Кримської єпархії, членів їх сімей, а також прихожан", - наголошено в коментарі.

1 червня у селищі Перевальне люди в формі російських козаків з нагайками і битами розгромили храм Покрова Пресвятої Богородиці УПЦ КП, а також не пустили прихожан до церкви, перегородивши їм дорогу, і пошкодили їм автомобілі.

Церква розташована на території української бригади берегової охорони, яка після анексії Криму була захоплена російськими військовими підрозділами.

Сімферопольська і Кримська єпархія Української Православної Церкви (Московського Патріархату) прилюднила заяву, в якій запевняє, що "ніякого відношення до даних подій не має", і повідомляє, "що все, що сталося, є ініціативою жителів даного села і реакцією громадськості на неоднозначні дії Катькало І. І. - «настоятеля» даного храму".

МЗС України занепокоєне розгромом храму УПЦ КП у Криму8 червня архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент, ієрарх УПЦ КП, після подій, які відбулись 1 червня в селі Перевальне, відвідав з архіпастирським візитом парафію на честь Преображення Господнього в селі Мраморне, яка розташована в десяти кілометрах від села Перевальне, і звершив перше богослужіння в новозбудованому храмі.   

Перед початком богослужіння він звершив чин освячення іконостасу в новозбудованої церкви.

Йому співслужили благочинний Сімферопольсько-Ангарського округу протоієрей Іван Катькало та настоятель храму ієрей Іван Катькало, якого було рукоположено в сан пресвітера.

Владика Климент привітав  жителів Ангарської долини з відкриттям нового храму.

Теги: