Патріарх Кирил не планує візитів до єпархій УПЦ влітку цього рокуВідповідаючи на інформаційні повідомлення в ЗМІ, прес-служба УПЦ (МП) офіційно повідомила, що в період святкування Дня Хрещення Київської Русі та під час проведення Собору єпископів УПЦ в Київ та інші єпархії Української Православної Церкви (включно з Кримом) не планується візитів Патріарха Московського і всієї Русі Кирила, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Православіє в Україні.

За інформацією з Московської Патріархії, глава РПЦ у День Хрещення Русі звершуватиме богослужіння в Кафедральному соборі Москви – храмі Христа Спасителя.

У Києві урочистості з нагоди Дня Хрещення Київської Русі та Дня пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира пройдуть 27-28 липня.

У неділю, 27 липня, після літургії на Володимирській гірці в Києві архієреї та духовенство УПЦ звершить традиційний молебень.

У понеділок, 28 липня, на площі перед Успенським собором Святої Києво-Печерської лаври єпископат УПЦ звершить урочисту літургію з нагоди Дня Хрещення Київської Русі та Дня пам’яті Хрестителя Русі князя Володимира.

13 серпня в Києво-Печерській лаврі відбудеться Собор єпископів УПЦ, який обере нового Предстоятеля.

Участь у Соборі єпископів УПЦ 13 серпня братимуть винятково правлячі і вікарні архієреї УПЦ. На Собор єпископів УПЦ не планується запрошувати представників Московської Патріархії та інших Помісних Православних Церков.

Теги: