На «Відкритому університеті» УГКЦ обговорюють участь християн у суспільно-політичному житті20 липня у м. Городок на Львівщині, в Стрийській єпархії УГКЦ, у рамках заходів «Відкритого університету», який реалізовує Комісія УГКЦ Справедливість і Мир в Україні, відбулася зустріч при парафії монастирського комплексу Преображення Господнього. Учасники, яких було близько 60 осіб, мали можливість спільно розглянути та подискутувати на актуальні питання сьогодення, серед яких сучасний суспільно-політичний стан в Україні та можливість реалізації духовних практик в умовах сьогодення, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УГКЦ.

Доповідачем був заступник голови Комісії УГКЦ Справедливість і Мир священик Олег Лука.

Захід розпочався зі спільного молебню та представлення настоятелем місцевої парафії та монастирського комплексу о. Тарасом Цікалом можливості запровадження систематичних ініціатив комісії в цьому місті. Після цього відбулося відкрите обговорення на тему «Сучасний суспільно-політичний стан в Україні. Участь християн».

Доповідач о. Олег Лука зосередив увагу на духовних практиках у цей час, а саме молитвах, таїнствах, їхньому розумінні у святоотцівській традиції та способі їхнього практикування сьогодні як умові реальної та конструктивної участі в суспільному та парафіяльному житті громади.

Спільний обмін думками та досвідом став початком для подальших заходів та ініціатив Комісії УГКЦ Справедливість і Мир.

Теги: