Церкви анонсували програму заходів до 1026-ліття Хрещення Київської РусіУкраїнські Церкви готуються до 1026-ліття Хрещення Київської Русі -- основні урочистості відбудуться 27-28 липня цього року в Києві, повідомляє "Релігія в Україні".

22 липня у приміщенні Патріархії УПЦ Київського Патріархату відбулися збори настоятелів храмів м. Києва, які очолив Патріарх Філарет. На зборах також були присутні єпископ Вишгородський Агапіт, керуючий справами Київської Патріархії, та єпископ Іоан (Швець).

Патріарх Філарет розповів духовенству про всецерковне святкування 1026-ліття Хрещення Київської Русі, яке відбудеться 27-28 липня цього року, в день пам’яті святого рівноапостольного великого князя Володимира.

За розкладом, у Володимирському патріаршому соборі відбудуться урочисті богослужіння: 27 липня о 17.00 – всенічне бдіння, 28 липня з 10.00 – літургія. Богослужіння очолить Патріарх Філарет у співслужінні єпископату і духовенства. По завершенні літургії (близько 12.00) від собору до пам'ятника святому князю Володимиру відбудеться урочистий хресний хід.

Глава УПЦ КП закликав настоятелів столичних храмів та їхніх парафіян до посиленої молитви за Україну та український народ, а також взяти участь в урочистостях.

У ці ж дні УПЦ (Московського Патріархату) анонсувала свою програму свят. З благословення місцеблюстителя Київської митрополичої кафедри митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія 27-28 липня проходитимуть урочисті заходи з нагоди Дня Хрещення Київської Русі та дня пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира, у яких візьме участь єпископат УПЦ.

Програма урочистих заходів передбачає: 27 липня (неділя): 13:00 - святковий молебень на Володимирській гірці; 17:00 - всенічне бдіння в Свято-Успенському соборі Києво-Печерської лаври. 28 липня (понеділок): 9:00 - літургія на площі перед Успенським собором Києво-Печерської лаври.

Теги: