Всеукраїнська Рада Церков занепокоєна утисками релігійної свободи у КримуПредставники українських конфесій констатували, що віруючі у Криму, особливо громадяни України, постали під загрозою заборони звершувати богослужіння та релігійну діяльність. Це обумовлено вимогами окупаційної російської влади щодо примусової перереєстрації українських громад до 1 січня 2015 року згідно законодавства Росії, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Аналізу цієї ситуації та іншим питанням було присвячене засідання секретаріату Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, яке відбулося 20 жовтня під головуванням речника Київської Патріархії архієпископа Євстратія (Зорі).

Присутній на засіданні директор Департаменту у справах релігій і національностей Міністерства культури України Володимир Юшкевич запевнив, що українська влада вважає Крим тимчасово окупованою територією, а тому усі зареєстровані там згідно законодавства України релігійні громади і надалі визнаються та будуть захищатися українським урядом.

Нагадаємо, що ООН також визнає Крим невід’ємною частиною України. У свою чергу Рада Європи у своїй резолюції засудила "агресію Росії" проти України.

Представники церков і релігійних організацій також обговорили можливі заходи, спрямовані на захист свободи віросповідання в Криму та інтересів віруючих і українських релігійних громад півострова.

Теги: