Депутати-"свободівці" пропонують перейменувати Церкви, що підпорядковуються іноземним центрамГрупа народних депутатів від партії ВО «Свобода» хочуть зобов’язати  Церкви та інші релігійні об’єднання, що підпорядковуються іноземним релігійним центрам, вказувати це у своїй назві. Така пропозиція передбачена законопроектом № 1244, внесеному до Верховної Ради 4 грудня 2014 року депутатами Юрієм Бубліком, Михайлом Головком, Олегом Осуховським та іншими, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Автори ініціативи пропонують доповнити статтю 9 Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації», що врегульовує діяльність релігійних управлінь і центрів таким положенням: “Назва релігійної організації, керівний центр якої знаходиться за межами України, повинна відображати назву релігійної організації, яка є її керівним центром”.

За словами депутатів-свободівців: “На жаль, нині в Україні діють релігійні організації, які використовуються з метою введення людей в оману та насадження певних ідеалів і догм, які часто не відповідають світогляду самої людини. Ще гірше, коли під виглядом благих намірів, певні релігійні організації фактично сприяють розпалюванню міжнаціональної ворожнечі та підриву суверенітету України”.

Варто зауважити, що канонічний зв'язок із закордонними релігійними центрами мають релігійні об’єднання України різних конфесійних напрямків.

Теги: