УПЦ розширює богослужбову діяльність у виправних колоніях Волині28 січня з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, ієрарха УПЦ (МП), група священиків відвідала управління Державної пенітенціарної служби у Волинській області, де зустрілись із начальником цієї структури Олександром Герасимчуком, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт єпархії.

У події брали участь секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук, голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук, ректор Волинської духовної семінарії УПЦ протоієрей Рустик Капауз, голова єпархіального Відділу по співпраці з пенітенціарними закладами протоієрей Георгій Шевчук та протоієрей Петро Муляр відвідали 

Священнослужителі передали усім працівникам управління благословення і вітання від себе і митрополита Ніфонта, а також вручили начальнику Державної пенітенціарної служби у Волинській області церковну нагороду – медаль Волинської ікони Божої Матері. Священики також окропили приміщення управління богоявленською водою та проспівали колядку «Нова радість стала».

Під час розмови щодо подальшої співпраці, було, зокрема, обговорено питання будівництва православних храмів у Маневицькій виправній колонії №42 та Ковельскій виховній колонії для неповнолітніх.

«Наша співпраця є доволі плідною, зокрема нашими стараннями Волинської єпархії вже діють православні храми у Цуманській виправній колонії №84. Православна Церква не залишає позбавлених волі без духовної опіки і результати цієї роботи є відчутними. І у Маневицькій ВК №42 та Ковельскій виховній колонії теж, сподіваємось, незабаром будуть збудовані православні храми», – зауважив голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук.

Ректор Волинської духовної семінарії протоієрей Рустик Капауз, голова єпархіального Відділу по співпраці з пенітенціарними закладами протоієрей Георгій Шевчук та протоієрей Петро Муляр також відвідали і Луцьке СІЗО, де священиків зустрів увесь колектив його співробітників. Священнослужителі також окропили приміщення Іорданською водою, заколядували та вручили начальнику Луцького СІЗО Сергію Киреєву медаль Волинської ікони Божої Матері.

Теги: