2 квітня в Києві відбудеться лекція диякона Православної Церкви в Америці (Orthodox Church in America) Павла Гаврилюка "Навіщо вивчати теологію? Богословська освіта та ідея університету", повідомляє кореспондент порталу "Релігія в Україні".

Організатори події - Могилянський Богословський клуб при Науково-навчальному центрі «Інститут богословських студій НаУКМА» за підтримки Центру європейських гуманітарних досліджень НаУКМА, видавництва «Дух і Літера».

Павло Гаврилюк займає кафедру Аквіната з теології та філософії в Універитеті св. Фоми у Сент-Полі, штат Мінесота, США. Міжнародно визнаний американсько-український теолог, спеціалізується у патристиці, російській релігійній думці та філософії релігії. Є автором п’яти книжок, в тому числі про Георгія Флоровського та російське релігійне відродження (Оксфорд, 2013), російський переклад готується до видання.

З огляду на двадцятирічний досвід роботи у амеріканських академічних колах, о. Павло Гаврилюк говоритиме про внесок, який теологія робить у інтелектуальне життя сучасного університету.

Захід відбудеться 2 квітня, четвер, о 19-00. Місце проведення: 6-й корпус НаУКМА, вул. Волоська, 10, Центр польських та європейських студій НаУКМА (підвальне приміщення).

Теги: