Новий глава Української єпархії Вірменської Церкви прибув до УкраїниПредстоятелем Української єпархії Вірменської Апостольської Церкви призначений єпископ Маркос Оганесян (Говганнісян). В березні єпископ Маркос Оганесян закінчив служіння в єпархії Ґегаркунік і отримав нове призначення до України, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Попередній глава Української єпархії ВАЦ архієпископ Григоріс Буніатян помер 7 березня 2015 року в Харкові.

Новопризначений єпископ Маркос Оганесян народився у 1973 році. У 1990 році він вступив до духовної семінарії в Ечміадзині, яку закінчив у 1996 році і був висвячений в сан диякона.
 
Після дияконських свячень він служив в Ечміадзині в музеї-скарбниці і належав до програми військового капеланства в Республіці Вірменія. Висвячений в сан ієромонаха 29 лютого 2000 року, прийнявши ім'я Маркос. Після свого рукопокладення, був призначений на Новий глава Української єпархії Вірменської Церкви прибув до Українислужбу до Ростову-на-Дону в якості помічника єпископа. З 2001 року служив в Ризі (Латвія), зазначає прес-служба Ечміадзину.
 
Продовжуючи освіту, отець Маркос вступив до Свято-Тихонівського православного богословського інституту РПЦ в Москві. Став архімандритом в 2005 році, після того як успішно захистив докторську дисертацію.

У 2005 році він став місцеблюстителем єпархії Ґегаркунік, а у 2006 році – рукопокладений на єпископа і очолив єпархію Ґегаркунік.

Цього тижня єпископ Маркос Оганесян прибув до Києва та приступив до виконання своїх архіпастирських обов’язків в Україні.

Теги: