Глава УПЦ КП освятив та передав на фронт три тисячі великодніх пасок7 квітня 2015 року на подвір'ї Володимирського кафедрального собору УПЦ КП Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет освятив та передав для українських воїнів на Донбас три тисячі великодніх пасок, придбаних за кошти Київської Патріархії, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ КП.

На передову паски наступного дня доставлять волонтери. Вони пообіцяли привезти паски у всі сектори бойових дій. Також Київська Патріархія планує передати воїнам на Донбас десять тисяч крашанок ще до Великодня.

Перед відправленням Святійший Владика благословив водіїв та волонтерів у щасливу дорогу.

Спілкуючись із журналістами Предстоятель Київського Патріархату принагідно закликав російських військових та залежні від Росії озброєні загони на Донбасі, а також українське військове керівництво антитерористичної операції зробити все можливе для встановлення Великоднього миру на Донбасі.

В освяченні пасок взяли участь: Патріарший намісник митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній, настоятель Володимирського кафедрального собору протоієрей Борис Табачек, настоятель храму первоверховних апостолів Петра і Павла на Берківцях протоієрей Петро Ладвинтович, клірик Володимирського кафедрального собору протоієрей Михаїл Сливчук.

Теги: