Глава УГКЦ: «Звільнення від державного патерналізму є необхідною умовою будівництва єдиної помісної Церкви»На Великдень, 13 квітня 2015 року, у проповіді глава УГКЦ Верховний архієпископ Святослав заявив у день Патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ у Києві, що неможливе єднання Церков без релігійної свободи, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УГКЦ.

«Неможливе єднання Церков без релігійної свободи. А необхідним елементом релігійної свободи є партнерські стосунки Церкви і Держави. Щоразу, коли Держава, навіть власна, хоче використовувати Церкву для своїх політичних цілей, чинить над нею насилля. Умова невтручання Держави в церковне життя є необхідною умовою її розвитку», - сказав глава УГКЦ.

На переконання першоієрарха УГКЦ, звільнення від державного патерналізму є необхідною умовою будівництва єдиної помісної Церкви в Україні. «Бо інакше усяке церковне єднання, яке виходить ззовні, яке написане в якомусь державному кабінеті, не тільки не допомагає, а навіть чинить нові поділи», – наголосив Святослав.

«Ось чому ми, з одного боку, працюємо і молимося про досягнення єдності Церков, а з іншго – проголошуємо необхідність свободи Церкви і партнерських стосунків із нашою Українською Державою», – пояснив Предстоятель УГКЦ.

На завершення проповіді Святослав закликав молитися за досягнення єдності всіх спадкоємців Володимирового Хрещення: «Молімося і будуймо єдину помісну Церкву в Україні».

Теги: