Антуан Аржаковський прочитає в Києві відкриту лекцію «Православні церкви в екуменічному русі»25 квітня Інститут богословських студій НаУКМА, спільно з Київською православною богословською академією Української Православної Церкви Київського Патріархату, організовує відкриту лекцію Антуана Аржаковського на тему «Православні церкви в екуменічному русі», повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт Києво-Могилянської академії.

Антуан Аржаковський – православний мирянин, вірний Російського Екзархату Константинопольського Патріархату в Західній Європі, вчений, історик. Закінчив історичний факультет Сорбони та Вищу школу соціальних наук (EHESS) у Парижі. У 2000 році захистив докторську дисертацію на тему "Покоління релігійних мислителів російської еміграції. Журнал «Путь» (1925-1940 рр.)". Викладав у кількох європейських і американських університетах, Києво-Могилянській академії у Києві, Українському католицькому університеті у Львові, Московському державному університеті, Католицькому університеті Лювену (Бельгія), центрі Севр (Франція), Університеті Нотр-Дам (США).

Очолював Французький університетський коледж при Московському державному університеті у Москві (1994-1998 рр.). З 1989 по 2002 рік працював у французькому Міністерстві закордонних справ. З 1998 по 2002 рік аташе з культури та освіти Посольства Франції в Україні та співдиректор Французького культурного центру у Києві. У 2004 році разом з отцем Іваном Дацьком заснував Інститут екуменічних студій в Українському католицькому університеті у Львові. З вересня 2011 року директор з наукових досліджень Коледжу Бернардинців (Париж). Автор багатьох публікацій, монографій, книг.

Захід почнеться 25 квітня 2015 р. о 13:15 у приміщені зали засідань Вченої ради КПБА за адресою: Київ, вул. Трьохсвятительська, 6 (на території Михайлівського монастиря УПЦ КП).

Теги: