28 квітня 2015 року Патріарх Філарет у Синодальній залі Київської Патріархії зустрівся з головним військовим капеланом Національних збройних сил Латвії Елмарсом Плявіньшом, головним військовим психологом Національних збройних сил Латвії Вілніом Чернявскісом, аташе з питань оборони Посольства Латвійської Республіки в Україні підполковником Зигмундом Балодісом і координатором проекту співпраці України та балтійських держав "Бурштиновий шлях" Дмитром Левусом, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ КП.


Гості поцікавилися думкою Патріарха Філарета про перспективи введення інституту військових священиків - капеланів у Збройних силах України. Військові розповіли про досвід роботи капеланів у Латвії. Також Предстоятель Київського Патріархату розповів про досвід співпраці Церкви та Збройних сил у справі духовно-патріотичного виховання захисників Вітчизни.

Патріарх Філарет згадав свої враження від перебування у Ризі та своє служіння у якості керуючого Латвійською єпархією у 1962 році.

Теги: