Клімкін закликав Ватикан підтримати мирне врегулювання в Україні та запросив Франциска відвідати країну27 травня міністр закордонних справ України Павло Клімкін у Ватикані подякував за підтримку територіальної цілісності України та закликав підтримати процес мирного врегулювання в регіоні. Міністр взяв участь в аудієнції з Папою Римським Франциском, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на УНН.

П.Клімкін зустрівся з держсекретарем Святого Престолу (главою уряду) П’єтро Пароліном та з секретарем з міждержавних відносин (міністром закордонних справ) Святого Престолу Полом Ґаллахером.

Під час зустрічі з Папою Франциском міністр висловив сподівання, що українці неодмінно матимуть нагоду вітати понтифіка на своїй землі. П.Клімкін також передав в якості подарунка Папі Римському малюнок українських вихованців дитячого будинку із закликом до Папи молитися за Україну.

"На зустрічах з високопосадовцями Святого Престолу ключова увага була присвячена гуманітарній ситуації в Україні. П.Клімкін подякував за гуманітарну допомогу, яку "Caritas Internationalis" (структура Святого Престолу) надає для постраждалих на Донбасі та внутрішньо переміщених осіб через "Карітас Україна", - йдеться у повідомленні МЗСУ.

Також обговорили останні події на сході України. П.Клімкін повідомив співрозмовників про результати нещодавнього Саміту "Східне партнерство" у Ризі та поінформував про заходи, які вживаються українською стороною у контексті мирного врегулювання конфлікту. Міністр висловив вдячність за підтримку Ватиканом територіальної цілісності України та закликав підтримати процес мирного врегулювання в регіоні.

Крім того обговорювалося питання залучення т.зв. церковної дипломатії до забезпечення суспільної злагоди та припинення протистояння в Україні. Зокрема, було позитивно відзначено створення Громадської ради з питань співпраці з релігійними організаціями при Міністерстві закордонних справ України, що слугуватиме основою для взаємодії церкви і держави у міжнародних відносинах.

Міністр відвідав Товариство "Свята Софія", де зустрівся з главою УГКЦ Верховним архієпископом Святославом (Шевчуком), з керівництвом зазначеного Товариства та з представниками української громади, в т.ч. з молоддю, а також дав інтерв’ю Ватиканському Радіо та популярній газеті "Ла Круа".

Фото newsline.com.ua

Теги: