Патріарх Філарет освятив і передав літню уніформу та взуття українським воїнам на Донбас10 червня 2015 року на подвір'ї Київської Патріархії Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет освятив та передав для потреб українських бійців на Донбасі, комплекти літньої форми та берці. Уніформа була закуплена за кошт Церкви для потреб військовослужбовців 30 окремої механізованої Новоград-Волинської бригади, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ КП.

Отримувати гуманітарну допомогу від Церкви для 30 окремої механізованої бригади прибув військовий священик, протоієрей Костянтин Холодов, який наступний місяць проведе на передовій разом із воїнами.

Під час освячення також молились: голова Управління духовно-патріотичного виховання у Збройних силах та інших військових формуваннях України митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан, керуючий справами Київської Патріархії єпископ Вишгородський Агапіт, благочинний Броварського району та секретар єпархіального управління Пререяслав-Хмельницької єпархії протоієрей Михаїл Лесюк, настоятель храму Успіння Пресвятої Богородиці села Гурівщина протоієрей Костянтин Холодов.

Після освячення Святійший Владика зазначив, що Українська Православна Церква Київського Патріархату не планує призупиняти допомогу Збройним силам, а буде допомагати воїнам до остаточної перемоги над російським агресором.

Теги: