27 липня прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк зустрівся з главою Української Православної Церкви в Канаді митрополитом Юрієм (Каліщуком) та першоієрархом Української Православної Церкви у США митрополитом Антонієм (Щербою). Обидві Церкви знаходяться в юрисдикції Константинопольського Патріархату, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на УНН.

Під час зустрічі сторони обговорили взаємодію української діаспори з Україною, питання розвитку державно-церковних відносин, соціальну, доброчинну та місіонерську діяльність Церков України. Значну увагу було приділено проблемам християнської єдності в Україні.

Від імені уряду України і від себе особисто Арсеній Яценюк попросив глав українських Церков в єдності з Константинопольським Патріархатом передати подяку Патріархові Константинополя Варфоломію І за його незмінну і щиру увагу до України та її народу.
У зустрічі взяли участь народний депутат України, радник прем’єр-міністра України Віктор Єленський та радник глави УПЦ в Канаді Данило Білак.

28 липня, під час заходів, присвячених Дню Хрещення Руси-України та 1000-річчю від дня упокоєння князя Володимира Великого, прем’єр-міністр України висловив переконання, що ті, хто хоче стати правонаступником Радянської імперії, падуть. "Імперії пали. Радянська імперія пала. І ті, хто хочуть стати правонаступниками Радянської імперії, падуть також. Така історія. І її не можливо змінити. Якщо ти на темній стороні історії, ти підеш у небуття. Якщо ти на світлій стороні – ти будеш робити великі справи для своєї країни і для свого народу", - наголосив прем’єр, якого цитує Урядовий портал.

Фото nfront.org.ua

Теги: