Днями за участю священика УПЦ (МП) відбулась урочиста зустріч прикордонників Мукачівського прикордонного загону, які повернулися для ротації із зони АТО. В ці ж дні священик УАПЦ взяв участь у складанні військової присяги студентів столичного Національного авіаційного університету, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ, сайт УПЦ КП і сайт Львівської єпархії УАПЦ.

38 прикордонників, які виконали свій обов’язок у зоні проведення АТО, повернулись на місце постійної дислокації Мукачівського загону.

Крім рідних, прикордонників зустрічали також бойові товариші, керівництво міста та району, молодь, голова єпархіального Відділу по взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями України протоієрей Ігор Білак.

Прикордонники кажуть, що готові у будь-який момент повернутись до виконання свої обов’язків із захисту територіальної ціліссності України. Після молитви до новобранців отець Ігор  звернувся з пастирським словом. В благословіння всі отримали ікони святого Миколая та були окроплені святою водою.

В ці ж дні складанням військової присяги на вірність українському народові завершився курс військової підготовки слухачів військової кафедри - студентів столичного Національного авіаційного університету.

Урочистості з нагоди складання військової присяги відбулись на базі спортивного комплексу в/ч А0799, що розташована у Віті Поштовій. Саме тут впродовж місяця тривав курс молодого бійця для майбутніх захисників Вітчизни.

67 студентів, 14 з яких дівчата, прочитали слова обітниці на вірність народу України у присутності командира військової частини Віталія Тарасова, батьків та гостей.  

Настоятель Свято-Покровського храму Боярки благочинний Київського деканату УАПЦ отець Димитрій Присяжний благословив студентів на сумлінне навчання і службу Батьківщині. Після успішного складання іспитів з військової підготовки студенти отримають звання "лейтенант запасу".

2 серпня митрополит Антоній, керуючий Хмельницькою єпархією УПЦ Київського Патріархату у супроводі командира громадського формування «Подільська січ» Андрія Чумакова та начальника штабу Юрія Рибака прибули на полігон навчального центру Національної академії державної прикордонної служби України, де готується колійний склад оперативно-бойової прикордонної комендатури «Хмельницький 2», а також молоді бійці оперативно-бойової Прикордонної комендатури присягали на вірність народу України.

Митрополит Антоній помолився за воїнів-прикордонників, благословив їх, окропив святою водою та вручив кожному «Молитовник воїна». Також він звернувся до воїнів з архіпастирським словом: "...Благословляю всіх вас, молюся, щоб повернулися живими та здоровими!"

Після повернення з навчального центру НАПСУ владика Антоній у Свято-Андріївському кафедральному соборі м. Хмельницького, з благословення Патріарха Філарета, вручив медалі “За жертовність та любов до України” кращим Хмельницьким бійцям АТО.

Теги: