Спецпредставник Держдепу США зустрівся з релігійними діячами УкраїниСпеціальний представник з релігії та глобальних питань Держдепартаменту США д-р Шон Кейсі (Shaun Casey) провів у Києві низку зустрічей з релігійними діячами, урядовцями та експертами, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Протягом минулого тижня американський урядовець зустрівся з главою УПЦ КП Патріархом Філаретом у його резиденції, главою УАПЦ митрополитом Макарієм, керуючим справами УПЦ митрополитом Антонієм, архієпископом-емеритом УГКЦ Любомиром Гузаром.

Д-р Шон Кейсі під час зустрічей в Україні розповів про діяльність Управління з питань ініціатив релігійних спільнот, створеного при Державному департаменті США у серпні 2013 року. Учасники зустрічей обговорили міжконфесійну ситуацію в Україні, стан державно-церковних відносин, релігійні аспектами російської агресії на Сході України, факти порушень прав віруючих на окупованих українських територіях в Криму і на Донбасі.

Гостя супроводжували заступник політичного радника Посольства США в Україні К. Токо, співробітник політичного відділу Посольства США в Україні Б. Кемпбел та асистент Дж. Вістранд.

Управління з питань ініціатив релігійних спільнот створене з метою формування політики Держдепартаменту США у сфері взаємодії з релігійними спільнотами, співпраці на регулярній основі з іншими урядовцями та управліннями щодо релігійних питань, в тому числі з Посолом з особливих доручень з питань свободи віросповідання та Управлінням Держдепартаменту США з питань міжнародної свободи віросповідання.

Теги: