Прикарпатський священик займався браконьєрством1 вересня приблизно о 3 годині ночі працівники Івано-Франківської рибоохорони неподалік села Нижнів Тлумацького району затримали двох браконьєрів, один із яких виявився священиком. На Дністрі отець виловлював червонокнижну рибу разом зі своїм родичем, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Вlitz.if.ua.

Працівники рибоохорони вилучили у них 16 сомів загальною вагою 50 кг, три єльця, п’ять вирозубів, 84 марени, 161 підуста, підшкури та ін.

Як повідомив завідувач сектору оперативної роботи Івано-Франківської рибоохорони Любомир Стрембіцький, попередньо завдані державі збитки оцінюються у більше ніж 70 тисяч гривень. Найціннішим "уловом" браконьєрів є вирозуби: штраф за особину становить 10 тисяч гривень.

Отець Микола, якого затримали рибінспектори на браконьєрці, 1966 року народження, наразі очолює парафію у селі Поплавники Галицького району (раніше правив у Побережжі на Тисмениччині). У браконьєрів вилучили електровиловлювальний пристрій, акумулятор та рибальське знаряддя.

За словами Стрембіцького, на священика-браконьєра рибоохоронці полювали декілька місяців. Взяти на гарячому порушника вдалося завдяки активістам та місцевій громаді.

"Коли ми його затримали, о 3-ій ночі я телефонував своєму безпосередньому керівнику. Тому що такої кількості риби ми ніколи не вилучали. Попросив його приїхати, а він не приїхав. Але без громади важко було б його затримати. Ця людина дійсно завдає великих збитків природі. Бо по тих селах, де він проїжджав електроловом, люди дзвонили і повідомляли, так ми його відстежили. Тому це не можна приписувати лише нашій оперативній групі", – розповідає Любомир Стрембіцький.

Наразі проти священика-браконьєра порушене кримінальне провадження за масове знищення червонокнижної риби.

Про конфесійну належність священика не повідомляється.

Теги: