Керуючий Львівською єпархією УПЦ Київського Патріархату митрополит Димитрій звернувся з відкритим листом до лідера політичної партії "ВО "Свобода" Олега Тягнибока зі скаргою на його однопартійца, дії якого заважають спорудженню кафедрального собору УПЦ КП у Львові на Сихові, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ КП.


"Сталося так, що релігійна громада УПЦ КП св. Володимира Великого Сихівського району міста Львова, яка знаходиться за адресою: проспект Червоної Калини, 89 межує із територією ПП "Вікторіс" (пр. Червоної Калини, 91). Земельна ділянка, що знаходиться у користуванні нашої громади відповідно до ухвал міської ради передана в оренду для будівництва та обслуговування церкви св. Володимира Великого Сихівського району. На цьому місці нами заплановано спорудження з Божою Поміччю Львівського Кафедрального Собору", — говориться у листі.

Проте, як стало відомо, ПП «Вікторіс»» звернулося до Львівської міської ради з проханням передати їм в оренду земельну ділянки, що ними використовується, при цьому туди включено і землі релігійної громади УПЦ КП.

"Всі наші заперечення ігноруються депутатами міської ради та більше того, особисто депутат міської ради Р.Валько, що є членом Вашої політичної партії, став виконавцем ухвали про погодження ПП "Вікторіс" місця розташування земельної ділянки. Крім того, виконавчі органи міської ради стверджують, що до них не надходило звернення ПП "Вікторіс" щодо оформлення земельної ділянки, хоча саме такий порядок встановлений для всіх", — пише митрополит і просить О. Тягнибока "знайти вплив на Вашого однопартійця та допомогти нам відстояти наші права на земельну ділянку нашої громади".

Теги: