У Києво-Печерській лаврі відкриється виставка ікон для незрячих15 жовтня з благословення глави УПЦ (МП) митрополита Онуфрія у Свято-Успенській Києво-Печерській лаврі буде представлена унікальна виставка ікон для незрячих людей, яку організовує Всеукраїнська благодійна організація інвалідів та пенсіонерів «Обличчям до істини», повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ.

На експозиції будуть представлені ікони та картини, нанесені на папір точковим шляхом для тактильного сприйняття пальцями. Сюжет багатьох із них зображує біблійні події, коли Господь дарує сліпим зір.

Також будуть представлені образи Богородиці, сліпої від народження блаженної Матрони Московської, святителя Луки Кримського, який втратив зір на схилі років, та інших святих.

Виставка триватиме лише один день, 15 жовтня, з 9:00 до 18:00 у Стефанівському приділі Успенського собору лаври. Вхід на територію заповідника Верхньої лаври, де розташований собор, для інвалідів безкоштовний, в тому числі у небогослужбовий час.

Теги: