Єпископ УПЦ очолив пікетування Сумської облдержадміністрації через жорстоке побиття охоронця храму22 жовтня у Сумах понад 500 учасників хресної ходи на честь Корсунської (Шпилівскої) ікони Божої Матері пікетували облдержадміністрацію через жорстоке побиття керівника служби охорони Спасо-Преображенського кафедрального собору, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ.


Віруючі вимагали від влади припинення протиправних дій стосовно парафіян Спасо-Преображенського кафедрального собору та працівників єпархії, які ставалися в обласному центрі вже неодноразово протягом останніх двох років.

Очолив хресну ходу та пікет ОДА архієпископ Сумський та Охтирський УПЦ Євлогій (Гутченко). Він наголосив на тому, що за останній рік в області було пограбовано 14 храмів, але влада бездіє, і зловмисників не знайдено. Як наслідок, вже не вперше в Сумах здійснено напад на представників єпархії.

До учасників пікету з ОДА ніхто не вийшов.

Ввечері того ж дня владика Євлогій відвідав в реанімаційному відділенні постраждалого охоронця, котрому була проведена багатогодинна операція. Архієпископ зазначає, що поранений знаходиться у критичному стані, а лікарі не дають жодних прогнозів щодо одужання останнього.

Як повідомили співробітники Державної служби охорони УМВС України в Сумській області, які затримували нападника, він мав при собі штик-ніж та перебував у стані алкогольного сп’яніння. Затриманий військовослужбовець Національної гвардії спочатку заперечував свою причетність до побиття сторожа, проте згодом у всьому зізнався.

Стосовно підозрюваного відкриті два кримінальних провадження за нанесення умисних тяжких тілесних ушкоджень та за незаконне поводження зі зброєю. Судом щодо затриманого обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Після закінчення першочергових слідчих дій дані кримінальні провадження будуть направлені на подальше розслідування до військової прокуратури.

Зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк до восьми років.

Теги: