За 25 років кількість римо-католицьких священиків у 4 областях України зросла з 5 до 16013 листопада в осередку "Карітас-Спес" в Зарічанах Житомирської області відбулася зустріч єпископа-ординарія Київсько-Житомирської дієцезі Римсько-Католицької Церкви в Україні зі священиками дієцезії, яка охоплює Житомирську, Київську, Черкаську, Чернігівську області, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Кmc.in.ua.

Архієпископ Петро поділився новинами з життя дієцезії. Як з’ясувалося, вона сьогодні нараховує 160 священиків, які працюють в чотирьох області України.                   

В цьому році було консекровано (посвячено) два нові храми – в с. Зарічани Житомирської області та Чернігові, а також ериговано (створено) нову парафію в смт. Макарів на Київщині. Парафії в м. Ірпінь та Боярці Київської області – отримали настоятелів, які там замешкали на постійно. Відбувається відновлення приміщень Вищої духовної семінарії в смт. Ворзель Київської області та продовжуються ремонти костелу св. Олександра в Києві.

Було оголошено про утворення нових деканатів: Київ-Схід, на чолі з о.Юзефом Червонкою; Київ-Захід, на чолі з о.Міхалом Бранкевичем; Чернігівський, на чолі з о.Віталієм Прилепою; Білоцерківський, на чолі з о.Ярославом Палкою; Ворзельський, на чолі з о.Яном Сафінським.

До праці в дієцезії, серед католиків з В'єтнаму, приїхало два священики зі Згромадження св. Вікентія де Поль. Вони поділились реаліями життя Церкви у В'єтнамі і були радо привітані серед священиків Київсько-Житомирської дієцезії.

В 2016 році Київсько-Житомирська дієцезія буде відзначати 25-річчя відновлення. На зустрічі був присутній єпископ Ян Пурвінський, котрий був першим дієцезіальним єпископом відродженої дієцезії. 4 березня 2016 року, в житомирській кафедрі св. Софії буде подячна Служба Божа за роки служіння єпископа Яна. Згадуючи початки, єпископ Ян пригадав, що 25 років тому до праці в дієцезії було 5 священиків та 13 функціонуючих парафії.

Теги: