УПЦ розподіляє в Луганську гуманітарний вантаж з Росії та Франції24 листопада у храмі Казанської ікони Божої Матері м. Луганська відбулася передача гуманітарної допомоги з Франції для медичних закладів Луганська. Захід проходив за участі голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ, митрополита Луганського і Алчевського Митрофана, а також благочинного Другого церковного міського округу архімандрита Тихона (Ільгова), повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ.

Гуманітарний вантаж був отриманий завдяки клопотанню Свято-Троїцької парафії Корсунської єпархії РПЦ м. Парижа від французької асоціації медико-соціальної допомоги, що очолює Хелен Жедилягіна.

Лікарням Луганська було передане медичне приладдя для травматологічних та хірургічних відділень.

Також в єпархії отримали допомогу від «Комплексного Центру соціальних ініціатив Святого праведного Іоанна Кронштадського» м. Шахти Ростовської області.

Доставлене медичне приладдя було розподілене сімом лікарняним закладам Луганська, а також спілці сліпих – громадській організації ЛПОС, що буде здійснювати адресну підтримку нужденним.

Також 25 листопада, з благословення єпископа Кременчуцького і Лубенського Миколая, у Кременчуці Полтавської області православним братством святителя Миколая Чудотворця було організовано новий гуманітарний центр для вимушених переселенців зі сходу України. Заклад знаходиться в Свято-Троїцькому храмі та завдяки допомозі парафіян вже зібрана деяка кількість одягу для дорослих та дітей. На даний момент гуманітарний центр збирає продукти харчування та предмети першої необхідності.

Теги: