Священики УПЦ відвідують воїнів АТО та переселенцівЗ 15 по 20 листопада клірики Вінницької єпархії протоієрей Анатолій Кузнецов та ієрей Роман Загоруйко здійснили поїздку до зони військового конфлікту на сході України. Обидва священики більше сіми разів відвідували східні області за період збройного протистояння, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ.

Під час останньої поїздки з волонтерами з Тульчина та вінницької благодійної організації «Ніхто крім нас» священики відвідали «гарячі точки» на сході України, де і досі відбуваються збройні зіткнення: Авдіївку, Федорівку, Артемівськ, Тарасівку, Світличне, Волноваху.

Клірики Вінницької єпархії роздавали українським військовим натільні хрестики, молитвослови та іконки, надавали духовну підтримку, разом із тим волонтери доставили солдатам продукти харчування та засоби особистої гігієни. Як зазначає протоієрей Анатолій, хрестики та молитвослови воїни приймають з особливим почуттям і надією на Божу допомогу та підтримку.

Також священики з волонтерами відвідали Дніпропетровський військовий шпиталь, де зустрілися з пораненими військовими ЗСУ.

Священик Анатолій Кузнєцов, розказує: «Головне питання, яке сьогодні хвилює українських воїнів  – як жити після війни, як будувати стосунки в сім’ї, як Церква віднесеться до того, що вони брали участь у бойових діях, і як їм далі вести духовне та церковне життя».

Отець Анатолій їздить у зону військового конфлікту на схід з двома священиками Вінницької єпархії – протоієреєм Олексієм Волковим та ієреєм Романом Загоруйко.

«Наші поїздки до зони конфлікту полягають в допомозі військовослужбовцям, які захищають кордони нашої держави. Наш автобус наповнений продуктами та різними побутовими речами, які потрібні бійцям. Зібрати все це нам допомагають багато людей», – зазначив отець Анатолій.

За його словами, у таких поїздках священики звершують молебні, розмовляють з військовими на духовні теми, проводять сповіді, а також роздають бійцям молитвослови, хрестики та іконки.

«Ми часто відвідуємо 59-й мобільний госпіталь, який базується в Сватово, що на Луганщині. Ведемо там духовні бесіди з пораненими. У Пісках Донецької області, наприклад, ми служили водосвятний молебень біля розбитої церкви. Був випадок, коли ми хрестили одного бійця, а іншого вітали з днем народження на блокпосту. Тобто такі звичайні життєві речі», – підкреслив священик.

25 листопада відбулася зустріч архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора з вимушеними переселенцями зі Сходу, які перебувають на Закарпатті. Під час зустрічі були обговорені шляхи підтримки та допомоги Церкви постраждалим від збройного конфлікту.

Станом на 12 листопада 2015 року в Закарпатській області перебуває 4033 переселенці, з яких 3754 осіб – із зони АТО. Серед переселенців нараховується 1014 дітей.

Теги: