Рада євангельських церков упорядкує капеланське служіння у військуБагатоманіття волонтерських ініціатив і капеланів-добровольців із протестантських церков обумовлюють необхідність систематизації та упорядкування цієї діяльності в Збройних Силах України. Про це йшла мова на засіданні Ради Євангельських Протестантських Церков України (РЄПЦУ), яке відбулося 15 грудня 2015 року, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Глави протестантських церков домовилися провести окрему зустріч, присвячену проблематиці капеланського служіння для вироблення спільної позиції, узгодження дій та вироблення комплексного підходу.

РЄПЦУ також обговорила практичні заходи, спрямовані на профілактику та протидію корупції в суспільстві. Один із них – проведення конкурсу відеороликів соціальної реклами, спрямованого на юнацьку аудиторію та орієнтованого на соціальні мережі.

Окремо релігійні діячі проаналізували діяльність парламенту, пов’язану із запровадженням у трудове законодавство нових понять, які зазіхають на традиційні сімейні цінності та шлюб як союз чоловіка та жінки. Рада Євангельських Протестантських Церков України вирішила висловити свою позицію з цього приводу у зверненнях до керівництва держави та запровадити постійну просвітницьку програму серед широкої громадськості на захист сім’ї.

На наступний 2016 рік головування у Раді Євангельських Протестантських Церков України перейде до Сергія Шаптали, голови Братства Незалежних церков і місій євангельських християн-баптистів України.

Теги: