8-9 лютого у Національній парламентській бібліотеці України дводенним семінаром на тему «Боротьба з ксенофобією та мовою ворожнечі; розвиток толерантності та її ефективність», розпочнеться новий цикл семінарів у рамках Програми Східного партнерства “Національні меншини та етнополітичні питання: Білорусь – Молдова – Україна”, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на І-pro.kiev.ua.

Семінар організовується та проводиться Європейським центром з питань меншин , одним із партнерів якого виступає Міністерство культури України.

Тематику перших українських семінарів присвячено питанням боротьби з ксенофобією та мови ворожнечі, включаючи питання толерантності. Під час проведення семінару до обговорення плануються наступні теми:

- Дії держави проти мови ворожнечі та злочинів на ґрунті ненависті: Європейські моделі;

- Внесок громадянського суспільства у боротьбу проти ксенофобії;

- Розвиток толерантності та міжкультурного діалогу: можливі підходи.

- Протидія агресивним проявам ксенофобії у Європі – законодавчі рамки

До участі у Програмі у якості лекторів, запрошено відомих європейських експертів у сфері протидії ксенофобії, а саме:

Ральфа дю Лонга, United for Intercultural Action (Амстердам, Нідерланди),
проф. Рафаля Панковскі, Collegium Civitas (Варшава, Польща),
Олександра Верховського, директора інформаційно-аналітичного центру «Сова».

У рамках Програми семінари відбудуться 11 лютого у місті Дніпропетровську, а 15 лютого у місті  Одеса.

Цикли семінарів підпорядковуються двом основним темам: «Рівність (у тому числі захист від дискримінації) за етнічною ознакою» та «Участь меншин у суспільному житті, включаючи взаємодію з державними органами в різних формах».

Під час семінарів планується обговорити можливості застосування різних механізмів, що забезпечують участь національних меншин в житті суспільства та їх конструктивну взаємодію з органами державної влади та місцевого самоврядування.

Метою Програми Східного Партнерства «Національні меншини та етнополітичні питання. Білорусь - Молдова - Україна» є підвищення ефективності управління і заохочення політики держави, спрямованої на забезпечення соціальної рівності і поліпшення взаємодії держави з національними меншинами, а також поліпшення, де потрібна, взаємодії між центральними та місцевими властями, підвищення рівня довіри і співпраці між державними інститутами і громадянським суспільством.

Теги: