Відбудеться ІV конференція Українського Євангелічного Альянсу14 лютого 2016 р. у Києві пройде ІV Конференція Українського Євангелічного Альянсу (УЄА), у якій візьмуть участь делегати з різних регіонів України, повідомляє кореспондент порталу "Релігія в Україні".


Український Євангелічний Альянс є частиною всесвітнього руху, створеного у 1846 році у Лондоні. На сьогоднішній день Світовий Альянс об’єднує 2 млн. церков, 600 млн. віруючих, більше 100 міжнародних організацій у 129 країнах. З часу заснування Альянсу і по цей день головною метою руху є подолання негативних наслідків розділення серед християн, а також досягнення єдності, до якої закликає нас Ісус Христос.


Як зазначив на ІІ Конференції Українського Євангелічного Альянсу офіційний представник Німецького Євангелічного Альянсу, уповноважений по Східній Європі Ульріх Матерне, «Різноманітність у Церкві Христовій є природнім фактом, проте в цій різноманітності ми повинні вміти співпрацювати, доповнювати і любити одне одного».


Генеральним секретарем УЄА є голова ВГО «Спілка християнських письменників України», заступник голови Громадської ради при Міністерстві оборони України, пастор церкви «Ранкова Зірка» (м.Київ) Костянтин Шаповалов. Президентом Українського Євангелічного Альянсу з часів його заснування в 2010 році до дня своєї героїчної смерті під час порятунку дитини у морі в 2014 році, був ректор Християнського гуманітарно-економічного відкритого університету (м.Одеса) Ростислав Крижановський, якого минулого року було обрано «Людиною року в українському християнстві».

До участі у цьогорічній Конференції УЄА запрошуються представники християнських церков та об’єднань.

Під час ІV конференції відбудеться затвердження Валерія Решетинського головою Альянсу. Валерій Решетинський відомий як єпископ об'єднання "Українська місіонерська церква", кандидат технічних наук.

Конференція відбудеться за адресою: м. Київ, вул. Генерала Жмаченка, 20 (метро Дарниця) у приміщенні церкви «Християнська Надія». Початок о 10:00.

Контакти: 097-640-14-50.

Фото Facebook

Теги: