3 березня в НПУ ім. М.П.Драгоманова відбудеться відкрита лекція доктора філософії, професора єврейської Біблії та семітських мов в Теологічній семінарії Альянс в Наяці (США) Брайана Відбіна (Bryan Widbin) на тему “Вступ до політичного богослов’я Першого Завіту: теологія кризових станів суспільства”, повідомляє кореспондент порталу "Релігія в Україні".

Лекція покликана розкрити теологічну структуру Першого Завіту, як продукту історичних та культурних взаємовпливів, які визначили його розвиток. Особливістю підходу д-ра Відбіна є розгляд старозавітного тексту як богословської реакції на чотири епізоди політичної та соціально-економічної кризи у стародавньому Ізраїлі. Ця реакція створила біблійний ідеал справедливості у суспільстві, що сьогодні має важливе прикладне значення.

Наприкінці лекції планується презентація книги проф. Брайана Відбіна “Перший Завіт в історичному та культурному контекстах”.

Час та місце проведення: Київ, Гуманітарний корпус НПУ ім. М.П.Драгоманова (вул.. Тургенівська, 8/14), аудиторія 2-18. Четвер, 3 березня, о 9:30.


Контакти: office@realis.org

Того ж дня, 3 березня, о 18:30 в Інституті релігійних наук ім. Томи Аквінського в Києві Брайан Відбін прочитає відкриту лекцію «Суспільство у кризі і Старий Завіт». Адреса: вул. Якіра, 13, поверх 2, ауд. 207. Вхід вільний.

«Лекція буде торкатися актуальних для нас тем: війна, корупція, – коментує біблеїст, викладач Інституту релігійних наук о. Петро Октаба. – Професор хоче вказати актуальність Старого Завіту для України».

Теги: