Духовенство УПЦ (МП) і УПЦ КП відсвяткувало з послом Болгарії національне свято цієї країни3 березня 2016 р. на запрошення посла Болгарїі в Україні Красіміра Неделчева духовенство УПЦ (МП) і УПЦ КП взяло участь в урочистому прийомі, що проходив у будівлі посольства Республіки Болгарія в Києві, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ і сайт УПЦ КП.

Урочисті заходи в Києві з нагоди національного свята Болгарії почалися з панахиди біля підніжжя пам’ятника воїнам, які полягли за визволення Болгарії в Російсько-турецькій війні 1877-1878 років. Панахиду звершив єпископ Боярський Феодосій, вікарій Київської митрополії УПЦ (МП), у співслужінні архімандрита Сильвестра, після чого до пам’ятника були покладені квіти офіційними особами та представниками громадських організацій.

Вітаючи присутніх з 138-річчям визволення Болгарії, єпископ Феодосій сказав: “Вдячний болгарський народ ніколи не забував і не забуває, якою ціною була отримана ця свобода! Сотні меморіальних місць і пам’ятників визволителям створені за ці роки в усьому світі, і у кожного з них 3 березня безліч квітів. Сьогодні ми звершуємо заупокійну літію за героями і покладаємо свої квіти тут, в Києві, також біля підніжжя пам’ятного знаку на честь воїнів, полеглих за визволення Болгарії”.

Владика передав усім учасникам заходу вітання та благословення від глави УПЦ митрополита Онуфрія.

У той же день відбувся урочистий прийом, що проходив у будівлі посольства Республіки Болгарія в Києві, який відвідали діячі культури і науки, державні службовці, релігійні діячі.

Зокрема, у ньому взяли участь викладачі Київської православної богословської академії УПЦ КП свящ. Сергій Колот і дияк. Іван Сидор. Від імені глави УПЦ Київського Патріархату запрошені гості побажали послу міцного здоров’я та невичерпної енергії, а народу Болгарії – усіх благ на шляху розвитку їхньої держави.

У своєму вітальному слові посол Болгарії в Україні торкнувся питання територіальної цілісності України зазначивши, що "Крим – це Україна, а Україна – це Європа".

Теги: