Волинська єпархія УПЦ передала 50 тисяч гривень Дитячому фонду України і понад 100 тисяч — родині сиріт11 березня вікарій Волинської єпархії УПЦ (МП) єпископ Камінь-Каширський Нафанаїл передав голові правління Волинського обласного відділення Дитячого фонду України Олені Грінченко 50 тисяч гривень з коштів, зібраних під час ХХІІ Різдвяного благодійного концерту. А 13 березня у Луцьку єпископ передав понад 100 тисяч гривень сиротам і дітям-інвалідам, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ.

Олена Грінченко подякувала архієреям, священнослужителям та віряним Волинської єпархії за постійну турботу про дітей-сиріт і позбавлених батьківського піклування, та справи милосердя для них.

Передані кошти підуть на проведення низки соціальних заходів, що будуть спільно організовані Дитячим фондом України та Волинською єпархією Української Православної Церкви.

13 березня у Свято-Пантелеімонівському храмі Луцька відбулася зустріч вікарія Волинської єпархії єпископа Нафанаїла з сиротами та дітьми-інвалідами Волині. Владика вручив дітям та соціальним організаціям кошти, що були зібрані зібрані під час згаданого благодійного концерту.

Зокрема, 109 тисяч гривень отримала багатодітна родина з села Михайлин Рожищенського району для придбання власного дому. 9 дітей у цій родині за короткий проміжок часу залишилися без батьків і наразі змушені винаймати житло.

Також благодійні кошти були передані об’єднанням батьків дітей із синдромом Дауна та іншими вадами у розвитку, батьків дітей-аутистів, центру реабілітації інвалідів з дитинства «Джерело життя» та центру реабілітації дітей із міста Ковеля.

У Волинській єпархії зазначають, що Різдвяний благодійний концерт проводиться вже понад 20 років з благословення митрополита Волинського і Луцького Нифонта. За ці роки для підтримки нужденних віряни єпархії пожертвували понад 3 мільйони гривень.

Теги: