15 березня 2016 року єпископ Кіровоградський і Голованівський Марк, УПЦ КП, зустрівся з міським головою Андрієм Райковичем. Під час спілкування було обговорено ряд актуальних питань, серед яких – будівництво кафедрального собору, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ КП.

Зокрема, владика Марк звернувся до міського голови з проханням щодо виділення земельної ділянки під будівництво кафедрального храму.

«Ви вже не перший міський голова, до якого ми звертаємося з проханням про виділення земельної ділянки під будівництво кафедрального собору, – відзначив владика Марк, – проте ніхто з попередніх очільників міста допомогти нам у цьому не зміг».

У свою чергу, Андрій Райкович запевнив, що візьме питання під особистий контроль.

«Я дам доручення профільному заступнику, аби він проаналізував наявні у місті земельні ділянки та надав інформацію про те, які з них вільні. Коли ця робота буде виконана, ми зустрінемося знову, і я прозвітую вам про її результати. Я певен, що разом ми знайдемо належне місце у Кіровограді, де можна буде збудувати кафедральний собор Київського Патріархату» – запевнив міський голова.

Теги: