24 березня Патріарх Філарет прийняв у своїй резиденції командира та почесну варту 93-ї окремої гвардійської механізованої Харківської бригади. На прохання військових Патріарх Філарет освятив бойовий прапор бригади, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ КП.

Цей підрозділ з травня 2014 до січня 2015 утримував Донецький аеропорт. За це воїни були прозвані «кіборгами». Також у послужному списку бригади бої під Іловайськом, в Авдіївці, Пісках, Мар'їнці. За цей час військові попрощалися зі 186 своїми побратимами, які загинули на полі бою. Станом на сьогодні 23 людини вважають безвісти зниклими, а 9 бійців перебувають у полоні.

За заслуги перед Україною і Церквою та духовність, виявлені під час проведення АТО, Патріарх Філарет нагородив особовий склад бригади орденом святого Юрія Переможця. Нагороду з рук Патріарха отримав командир 93-ї бригади Владислав Клочков.

Патріарх Філарет привітав воїнів з високою нагородою та зазначив, що Церква не тільки молиться за перемогу України у неоголошеній війні взагалом, а молиться за всіх воїнів, які, не шкодуючи життя, стоять на обороні української землі.

"Це прапор бойової частини, який знаходиться з нами і як знамено веде нас до перемоги. 93-тя окрема механізована бригада набирається сил до виконання нових поставлених завдань і дуже символічно, що армія з церквою, а церква з армією", - наголосив командир бригади Владислав Клочков.

На зустрічі з військовими також були присутні єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан, що духовно опікується 93-ю бригадою, та керуючий справами Київської Патріархії єпископ Вишгородський Агапіт.

Теги: