УПЦ КП провела круглий стіл «Звершення богослужіння в умовах АТО» і готує посібник з цього питання13 квітня 2016 року з благословення ректора  Київської православної богословської академії (КПБА) митрополита Переяслав-Хмельницького і Білоцерківського Епіфанія у конференц-залі академії відбувсяся круглий стіл "Звершення богослужіння в умовах АТО", повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ КП.

Захід організований та проведений кафедрами "Богослів'я та філософії" та "Церковно-практичних дисциплін" спільно зі Синодальним управлінням військового духовенства (СУВД).

Завідувач кафедри церковно-практичних дисциплін, кандидат богословських наук, доцент Святослав Чокалюк охарактеризував проблематику для обговорення, а завідувач кафедри богослів’я та філософії, доктор богословських наук, професор протоієрей Костянтин Лозинський поділився власним досвідом служіння в зоні АТО та запропонував оптимальні варіанти для звершення богослужінь в умовах неоголошеної війни на сході країни.

Серед жвавого обговорення актуальних питань були й поради секретаря кафедри церковно-практичних дисциплін, викладача літургіки, кандидата богословських наук священика Петра Бойка, які враховані у подальших напрацюваннях для військових священиків.

З благословення голови СУВД митрополита Іоана (Яременка) військових священиків на круглому столі представляв перший заступник голови протоієрей Тарас Мельник.

У заході також взяли участь викладачі академії кандидат богословських наук протоієрей Михаїл Лесюк, секретар кафедри богослів’я та філософії диякон Михаїл Омельян та кандидат богословських наук Костянтин Москалюк, а також магістранти КПБА.

Завершився круглий стіл пропозицією створення робочої групи з представників зазначених вище кафедр та Синодального управління війського духовенства для розробки посібника для звершення богослужіння в умовах АТО.

Теги: