На Рівненщині віряни УПЦ КП не пустили на кладовище священика УПЦ (МП)В селі Кам’яниця Дубенського району Рівненської області 4 травня прихильники УПЦ Київського Патріархату – місцеві жителі, разом із радикально налаштованими чоловіками з районного центру, заблокували прохід до кладовища священнослужителю УПЦ (Московського Патріархату), повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ.

Священикові завадили здійснити заупокійну літію на могилах померлих родичів віруючих УПЦ. На прохання прихожан УПЦ до села приїхав протоієрей Іоанн Савчук, настоятель Свято-Покровського храму в сусідньому селі Підлужжя. На дорозі його зустрів натовп агресивних людей, котрі вимагали покинути село та не йти на кладовище, погрожували навіть скинути автомобіль священика у річку.

Власного храму віряни-кам’янчани УПЦ (МП) не мають, тому змушені ходити на богослужіння до сусіднього села,бо ще 1990-і роки щойно закладену церкву Київський Патріархат перевів під власну юрисдикцію.

«Нас, начебто, на кладовище пускають, а ось священика – ні. Мотивують це тим, що у селі є священик, нехай він, мовляв, і молиться за упокій. Це блюзнірство з їх боку, бо прихильники Київського Патріархату прекрасно знають, що ми маємо своє бачення з цього приводу», – зазначає вірянка УПЦ Марія, котра прийшла, щоб помолитись за упокій душ своїх рідних.

Вхід на сільське кладовище віряни УПЦ КП блокували протягом декількох годин. При цьому органи місцевого самоврядування та поліція лишалися осторонь.

Аби здійснити свої наміри та помолитися за спокій душ спочилих односельців, священик та віряни УПЦ відслужили панихиду прямо посеред дороги.

Теги: