Олександр Лукашенко думає покращити миротворчий процес на Донбасі зустріччю Папи Римського з Патріархом Московським у МінськуНинішня ситуація на сході України потребує нових ініціатив, бажано духовних, заявив Президент Білорусі Олександр Лукашенко після зустрічі з Папою Римським Франциском в суботу у Ватикані, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на УНН.


За словами глави білоруської держави, на зустрічі понтифік цікавився ситуацією в регіоні, особливо у зв'язку з конфліктом в Україні.

"Я висловив свою позицію, що нинішня ситуація на сході України потребує нових ініціатив і бажано духовних", – заявив О.Лукашенко.

О.Лукашенко вважає, що миротворчому процесу сприяла б зустріч Папи Римського і Патріарха Російської Православної Церкви.

"В даному випадку я запросив би їх до Білорусі. Запросили б священнослужителів і європейських, і українських, і російських, і наших. Сіли б, поговорили, а потім всі разом перед мільйонами паломників помолилися б заради миру. Думаю, що хороша була б ініціатива для розвитку мінських домовленостей", – додав президент Білорусі.

Теги: