Митрополит Онуфрій зачастив на БуковинуГлава УПЦ (МП) митрополит Онуфрій, який нещодавно повернувся з Буковини, де відвідав Банченський монастир, що оголосив про припинення літургійного поминання Патріарха Кирила, знов поїхав на Буковину, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ.


21 травня митрополит Онуфрій звершив літургію в храмі Різдва Пресвятої Богородиці у с. Старий Вовчинець Глибоцького району Чернівецької області. Йому співслужили вікарій Чернівецько-Буковинської єпархії єпископ Банченський Лонгин (Жар), а також клір парафії та духовенство єпархії.

Перед початком богослужіння глава УПЦ звершив чин малого освячення храму, що був нещодавно відреставрований. За заслуги перед УПЦ її Предстоятель нагородив духовенство та благодійників парафії Різдва Пресвятої Богородиці церковними відзнаками.

Того ж дня митрополит Онуфрій очолив всенічне бдіння з акафістом святителю Миколаю у Свято-Миколаївському храмі Чернівців. Йому співслужили архієпископ Чернівецький і Буковинський Мелетій, єпископ Івано-Франківський і Коломийський Тихон, а також духовенство єпархії.


22 травня відбулася літургія у Свято-Миколаївському храмі с. Коритне Чернівецької області. Біля храму главу УПЦ зустрічали настоятель клірики Чернівецько-Буковинської єпархії, а також братія зі Свято-Духівського скита Почаївської лаври, яка привезла із Митрополит Онуфрій зачастив на Буковинусобою чудотворну Почаївську ікону Божої Матері. Разом із духовенством Предстоятеля зустрічали представники місцевої влади: сільський голова В. Колотило, голова Вижницької районної держадміністрації М. Андрюк, численні гості з сусідніх сіл й усієї області.

Главі УПЦ співслужили архієпископ Чернівецький і Буковинський Мелетій, єпископ Банченський Лонгин, єпископ Шепетівський і Славутський Євсевій, єпископ Івано-Франківський і Коломийський Тихон, а також духовенство єпархії.

Митрополит Онуфрій очолив хресний хід навколо храму, нагородив церковними відзнаками духовенство єпархії та благодійників.

Після літургії митрополит Онуфрій звершив заупокійну літію на могилі матері – Березовської Юлії Іванівни. Цього ж дня він відвідав хворих людей похилого віку, які проживають у геріатричному будинку на території села Коритне. Митрополит вручив їм великодні подарунки.

Теги: