Священик УПЦ КП взяв участь у заході Української асоціації психоаналізу24 травня, в рамках Міжнародного психоаналітичного конгресу "Батьківщина. Що це означає для нас сьогодні?", який заплановано на 27–28 травня за участі понад 150 делегатів з різних країн світу, в Києві відбувся круглий стіл «Батьківщина і сучасність», повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ КП.

Захід організований Українською Асоціацією психоаналізу і Міжнародним Інститутом Глибинної Психології, якому виповнилося 15 років з дня заснування.Головуючим на ньому була доктор філософії, психоаналітик, засновник і ректор Міжнародного Інституту Глибинної Психології (Київ), президент Української Асоціації психоаналізу Світлана Уварова.

В роботі круглого столу взяв участь проректор з наукової роботи Київської православної богословської академії УПЦ КП професор протоієрей Віталій Клос, який зосередив увагу присутніх на ціннісних складових розуміння Батьківщини в контексті як церковної історії, так і сьогодення, згадуючи слова митрополита Іларіона Огієнка про любов до Бога, що виявляється перш за все в любові до свого народу, у якому кожен з нас має твердий фундамент для свого вдосконалення.

Своїми міркуваннями, що для них є Батьківщина, й баченням її сутності поділилися також Президент України у 1991–1994 рр. Леонід Кравчук; міністр культури України Євген Нищук; заступник голови Адміністрації Президента України Ростислав Павленко; голова Меджлісу кримськотатарського народу (з 2013), заступник голови Ради представників кримськотатарського народу (з 1999) Рефат Чубаров, науковці, громадські діячі.

З приводу проведення Міжнародного психоаналітичного конгресу "Батьківщина. Що це означає для нас сьогодні?" 27–28 травня, організатори зазначають: "Тема означення Батьківщини є постійним предметом дискусій політиків, культурологів, соціологів, філософів. На заході психоаналітики як люди, які мають справу з індивідуальною і масовою психологією, позасвідомим та людською душею, будуть висловлювати свої думки з цього приводу. Передбачається, що вперше в історії вітчизняні та зарубіжні, всесвітньовідомі психоаналітики спробують дати психоаналітичний погляд на означення Батьківщини та прояснити психологічні витоки патріотизму, сепаратизму, регіоналізму та любові до Батьківщини".

До Києва для участі в конгресі приїдуть фахівці з Італії, Франції, Аргентини, Швейцарії, США, які обмінюватимуться уявленнями про те, що таке Батьківщина в кожному конкретному випадку, для кожного представника національності та держави.

Захід відбудеться в Палаці творчості дітей та юнацтва на Печерську.

Фото Facebook

Теги: