У Києві відбудеться міжнародна конференція «Константинопольський Патріархат в історії України»10 червня у Києві відбудеться Міжнародна науково-практична конференція на тему «Константинопольський Патріархат в історії України: минуле, сучасне, майбутнє», повідомляє кореспондент порталу "Релігія в Україні".

Організатори заходу — Відділення релігієзнавства Інституту філософії імені Г.С.Сковороди НАНУ; Національний університет «Острозька академія»; ГО «Київське Богоявленське Ставропігійне Братство» та ГО «Європейський християнський конгрес».

На конференції планується обговорити наступні проблеми:

1. Київська православна митрополія під омофором Константинопольського патріархату (988 – 1686 рр.) та особливості їх подальших взаємовідносин.


2. Збереження українських єпархій на Правобережній Україні (XVIII ст.) та на Закарпатті й Буковині (ХХ ст.) під омофором Константинопольського патріархату.

3. Константинопольський патріархат і проблема автокефалії (помісності) Українського православ‘я.

4. Відзначення 1000-ліття встановлення духовно-культурних зв’язків Руси-України та Святої Гори Афон.

5. Мирянський рух і його роль у збереженні Українського православ‘я.

6. Українські православні Церкви діаспори у юрисдикції Константинопольського патріархату – особливості розвитку.

Конференція відбудеться 10 червня (з 9-00 до 18-00 год.) в «Українському Домі», Київ, вул. Хрещатик 2.

До 3 червня 2016 р. треба подати заявку із зазначенням теми доповіді/повідомлення, даних про особу (за наявності – науковий ступінь та вчене звання; посада і місце праці), а також контактні дані (електронну адресу і номер телефону).

Контакти: ol.sagan@gmail.com

Теги: