На Вінниччині провели екуменічний фестиваль «Великодні дзвони»23 травня 2016 року в м. Бершадь, що на Вінниччині, уперше провели екуменічний фестиваль «Великодні дзвони». Захід відбувся з ініціативи Української Греко-Католицької Церкви та проходив під гаслами «Християни знову разом!» і «Духом єдина, серцем єдина, молиться Церква Христа!», повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УГКЦ.

У святі єдності християн взяли участь священнослужителі, церковні хори та поодинокі виконавці різних громад УГКЦ, РКЦ, УПЦ КП, Християнської Євангельської Церкви «Живого Бога», Союзу євангельських християн - баптистів, Церкви преображення християн віри євангельської. На запрошення відгукнувся також переможець багатьох телевізійних конкурсів Сергій Іванченко.

Як розповів о. Михайло Будник, парох громади Українських новомучеників УГКЦ м. Бершадь, виступи учасників були особливими. «Організованість Римо-Католицької Церкви, активність протестантів, благочестя православних вірян, місійний порив Української Греко-Католицької Церкви – це дійсно невід’ємні риси Вселенської Церкви. Саме тому цього дня в нашому місті вірні різних християнських Церков спільно славили Бога піснею, словом і молитвою. Це свято з нами розділили і представники районної влади, і волонтери, і активні громадські діячі та всі охочі. Було по-родинному щиро і радісно! Усе на славу Божу! Дякую всім, хто молився, підтримав, допомагав і завітав на свято», - зазначив священик.

Теги: