В Острозі відбудеться V Міжнародна молодіжна літня школа ісламознавства «Іслам у Європі, Україні та на Близькому Сході: історія і сучасність»Всеукраїнська асоціація «Альраїд», «Український центр ісламознавчих досліджень» оголошують проведення 10-15 липня 2016 р. V Міжнародної молодіжної літньої школи ісламознавства «Іслам у Європі, Україні та на Близькому Сході: історія і сучасність», повідомляє кореспондент порталу "Релігія в Україні".


Мета Літньої школи — надати молодим ученим знання про історію ісламу й мусульман в Україні, у країнах Європи та на Близькому Сході, про мусульманську теологію та філософію, ісламознавство, а також про найсучасніші тенденції в мусульманському світі.


Основна тематика V Міжнародної молодіжної літньої школи ісламознавства присвячена актуальним питанням становища ісламу й мусульман як в Україні, так і в регіонах, де протягом минулого року сталися найбільш резонансні та значущі події, що впливають на мусульманський світ. Учасники школи порушать питання, пов’язані з історією ісламу в Україні, з ісламофобією, проблемами втікачів із мусульманських країн, проблемою екстремізму, конфліктів, пов’язаних із припливом мігрантів до Європи, також питання міжрелігійного діалогу та успішної співпраці мусульман між собою та з іншими релігійними організаціями, а також із державами.


У програмі школи заплановано лекції, виступи учасників школи з доповідями, дискусії, зустрічі з науковцями та представниками ісламських релігійних та громадських організацій, інтелектуальні ігри ісламознавчої тематики, екскурсії.


Школа працюватиме в Острозі Рівненської області, від 10 до 15 липня, за адресою вул. Семінарська, 2, Національний університет «Острозька академія».

Для участі в школі треба подати заявку до 30 червня 2016 року. Через те, що кількість місць обмежена, оргкомітет залишає за собою право провести конкурсний відбір серед охочих узяти участь у роботі школи. Перевагу матимуть учасники з доповідями за темою Літньої школи.


Витрати на проживання в Острозі, триразове харчування та оплату проїзду в один бік бере на себе оргкомітет. За результатами роботи Літньої школи планується публікація збірки «Аль-Калям № 6». Стаття повинна мати коротку анотацію англійською та українською (російською) мовами. Останній термін подання статей для публікації в збірці — 30 червня 2016 року.


Заявки та статті надсилати на електронну пошту: ukrcid@gmail.com, зазначивши в темі — «Школа ісламознавства».
З питаннями щодо участі в Літній школі звертатися за телефоном: 066 27-45-610.

Фото Facebook

Теги: