Віденська парафія УПЦ КП організувала відпочинок для родин учасників АТОПарафія Покрови Пресвятої Богородиці УПЦ Київського Патріархату у Відні (Австрія) спільно з Волинським координаційним центром допомоги учасникам АТО організували тижневий відпочинок у Карпатах для дружин та діток (від 3–7 р.) загиблих та поранених військовослужбовців АТО, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ КП.

Відпочинок для родин військовослужбовців АТО відбувся за фінансового сприяння українців в Австрії та Австралії, а також небайдужих людей, що проживають в Україні.

Десять сімей змогли безкоштовно відпочити з 2 по 9 червня на Івано-Франківщині у селі Шешори Косівського р-ну, садиба "Гомул".

Програма перебування була насиченою екскурсіями, забавами та спортивними іграми для дітей та їхніх мам. Родини військових побували і в резиденції св. Миколая у с. Пістинь, на заводі з виготовлення мінеральної води "Пістинська джерельна", у найдавнішій церкві цього краю Успіння Пресвятої Богородиці, датованої 16 ст. Ознайомилися з народним ремеслом - ліжникарством у с. Яворові. У цьому ж селі побували на форельному господарстві, в Музеї народного мистецтва Гуцульщини, де представлені зразки давніх вишиванок та побутових речей, а також у Музеї Лесі Українки, що розташовані у місцевій школі, також помолилися за полеглих та військових АТО у церкві Св. Духа. Побували мами з дітками й у найбільшому селі України - Космач, у Музеї вівчарства.

Теги: