Єпископ УАПЦ і греко-католицьке духовенство взяли участь у відкритті меморіалу воїнам, полеглим в російсько-українській війні28 червня, в День Конституції України, в Ужгороді на площі імені Віталія Постолакі відбулось урочисте відкриття меморіалу,  встановленого на честь загиблих українських воїнів, які героїчно загинули в обороні України від російських і проросійських збройних формувань на сході України у 2014-2016 рр., повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Кeuapc.org.

Біля меморіалу зібралась велика кількість військовослужбовців Ужгородського гарнізону, Ужгородського об’єднаного військового комісаріату, учасників бойових дій на сході України, представників рідних полеглих воїнів, Ужгородської міської ради, громадських організацій, зокрема Закарпатського національно-патріотичного об’єднання «Україна Соборна», крайової «Просвіти», Християнсько-народної спілки Закарпаття, небайдужої громадськості, української молоді та журналісти.

Урочисте зібрання відкрив та надалі вів підполковник Микола Журавльов, військовий комісар Ужгородського об’єднаного військового комісаріату, учасник бойових дій на сході України.

Участь у відкритті меморіалу також взяли владика Віктор Бедь, єпископ Мукачівський і Карпатський, керуючий Карпатською єпархією УАПЦ у супроводі представників єпархіального кліру, а також представники духовенства Мукачівської греко-католицької єпархії.

Єпископ УАПЦ і греко-католицьке духовенство взяли участь у відкритті меморіалу воїнам, полеглим в російсько-українській війніВладика Віктор молитовно благословив відкриття меморіалу та у співслужінні протоієрея Сергія Урсти, канцлера Консисторії єпархії, настоятеля храму на честь апостола українського Андрія Первозваного у м. Ужгороді, відслужив заупокійну літію за всіма полеглими українськими воїнами-героями, що у різні часи та віки віддали свої життя у боротьбі за національну і державну незалежність України, а також за  полеглими українськими воїнами, добровольцями, волонтерами і мирними співвітчизниками, що в ці дні віддали свої життя в обороні України від російських і проросійських збройних формувань на сході України у 2014-2016 рр.

Під час поминання полеглих воїнів єпископ виголосив поіменно імена 18 вихідців з ужгородщини, на честь яких і відкрито посмертний меморіал в Ужгороді.

Заупокійний молебень за полеглими українськими воїнами-героями також відслужили і представники духовенства Мукачівської греко-католицької єпархії.

Також за вияв високого патріотизму, особисту хоробрість та героїзм при захисті України владика  Віктор посмертно нагородив  всіх 18-теро  полеглих воїнів благословенною медаллю Святого рівноапостольного Великого князя Київського Володимира l-го ступеню. Нагороди було вручено присутнім рідним полеглих.

Ужгородським військовим комісаром та Ужгородським міським головою також було проведено ряд нагороджень українських воїнів, добровольців, волонтерів та будівничих зведеного меморіалу.

Теги: