УПЦ проводить хресний хід за подолання "збройного конфлікту" на Донбасі та "міжконфесійної війни" в УкраїніГлава УПЦ (МП) митрополит Онуфрій поширив звернення з нагоди проведення Всеукраїнського хресного ходу, який відбувається з 3 по 27 липня, повідомляє "Релігія в Україні".

Хід розпочнеться 9 липня на заході України — з Почаївської лаври, а 3 липня на сході України — зі Святогірської Лаври. 27 липня, напередодні святкування дня Хрещення Київської Русі та пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира, ці ходи зустрінуться у м. Києві на Володимирській гірці і разом пройдуть до Києво-Печерської лаври, де будуть звершені урочисті богослужіння. Хресні ходи супроводжуватимуть чудотворні ікони Божої Матері — «Почаївська» і «Святогірська» та інші шановані святині.

У зверненні глави УПЦ говориться: "З глибокою скорботою на серці ми всі нині переживаємо новітню трагедію — на сході України триває збройний конфлікт, проливається безвинна кров наших земляків. Найбільше, що може зробити наша Церква — це закликати до миру та посилити молитви про дарування миру нашій Українській землі, що ми й робимо від початку збройного протистояння. Але незважаючи на миротворчу місію нашої Церкви, її намагаються зробити ворожою українському суспільству. Сьогодні на мирній території України розпалюється міжконфесійна війна, створюються різноманітні провокації спрямовані як проти духовенства та вірян зокрема, так і проти Української Православної Церкви загалом. Разом з тим, нам відомі непоодинокі випадки, коли об’єднавча сила молитви вірян творила чудеса".

На думку митрополита Онуфрія, цей хресний хід "фактично об’єднає Україну, бо Православна Церква завжди виступала і є зараз такою силою, що єднає всіх  людей нашої країни".

Теги: