Глава УГКЦ освятив військову каплицю зі словами: «Той, хто хоч раз побував на лінії розмежування, назавжди зрозумів, що Бог існує»Глава УГКЦ Верховний архієпископ Святослав під час освячення каплиці у військовому містечку Семиполки, що на Київщині, 3 липня заявив, що «той, хто хоч раз побував на лінії розмежування, назавжди зрозумів, що Бог існує», повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УГКЦ.


Предстоятель Церкви відзначив, що він зі священиками прибув сюди, щоб передусім урочисто помолитися за українське військо. Вони прибули, щоб помолитися за тих, хто сьогодні перебуває на лінії розмежування, хто бачить це бурхливе море смерті, що сьогодні розливається на східних теренах нашої землі. «Гадаю, якщо хоч раз хтось побував на лінії розмежування, яка відділяє хаос від стабільності, смерть від життя, уже назавжди зрозумів, що Бог існує», – запевнив Блаженніший Святослав.

«У молитві, – продовжив архієрей, – ми хочемо пом’янути солдат, військовослужбовців, які віддали своє життя, які увійшли в той хаос смерті. Але ми молимося за них сьогодні, бо знаємо, що вони живі, вони є в руках Божих. І ми нині їх, як спадкоємці апостолів, приносимо з цього моря хаосу на Божий престол тут, між вами, - престол, який ми щойно освятили в новоспорудженому храмі».

Предстоятель розповів, що молячись у цій новозбудованій каплиці, вони просили в Господа Бога, щоби Його очі день і ніч були звернені на це місце.

У новозбудованій каплиці також помолилися за всіх тих, хто доклався до її спорудження.

«Дорогі хлопці, перемога є в Бозі, а Бог є з нами. Тому з нами є перемога», – насамкінець попросив пам’ятати глава УГКЦ.

Теги: