Спілка християнських письменників України співорганізувала аукціон на підтримку бійців АТО12 липня в Музеї історії Києва відбувся благодійний аукціон живопису «Літній арт-вернісаж», кошти від якого будуть спрямовані на підтримку інвалідів війни, Збройних сил України, учасників АТО і бойових дій, повідомляє кореспондент порталу "Релігія в Україні".


Виставка-аукціон пройшла за ініціативи комітетів з питань культури, моралі і духовності громадських рад при КМДА та Міністерстві оборони України, Всеукраїнської громадської організації "Спілка християнських письменників України" і Всеукраїнської організації інвалідів війни, Збройних сил, учасників АТО і бойових дій.

На торги було виставлено понад 100 робіт: колекційні картини, живопис в стилі соц-арт, а також роботи сучасних українських художників. Серед них твори народних художників України Віктора Корольчука, Олександра Музики, Віктора Шаталіна, Матвія Когана-Шаца, Михайла Кокіна, Петра Басанця, Віктора Єфименка та Валерія Франчука, а також заслужених художників України Андрія Яланського, Віктора Севастьянова, Петра Сулименка та Аркадія Стрєлова.


Спілка християнських письменників України співорганізувала аукціон на підтримку бійців АТОРоботи, багато з яких були написані півстоліття тому, виставлялися на продаж за цінами доступними для простого покупця.

«Учасникам аукціону випала унікальна можливість допомогти тим, хто зі зброєю в руках захищав нашу з вами безпеку і, в той же час, придбати за досить низькими цінами живопис музейного рівня, - зазначив один з організаторів аукціону, голова ВГО «Спілка християнських письменників України», член професійної Спілки художників, автор популярної книги «Як навчитися любити, цінувати і відрізняти професійний живопис від аматорського» Костянтин Шаповалов.


Підтримати аукціон прийшла директор Департаменту культури КМДА Діана Попова, а також заступник генерального директора Музею історії Києва Тетяна Костенко. Серед гостей та учасників аукціону були відомі особистості, депутати ВР України, а також художники, серед яких Лауреат Шевченківської премії, народний художник України Валерій Франчук.

Теги: